H Google Για Ενήλικο Περιεχόμενο στα Blog

Πολιτική περιεχομένου του Blogger

Το Blogger είναι μια δωρεάν υπηρεσία για επικοινωνία, έκφραση και ελευθερία λόγου. Πιστεύουμε ότι το Blogger ενισχύει τη διαθεσιμότητα των πληροφοριών, ενθαρρύνει τον υγιή διάλογο και θέτει τις βάσεις για νέες αλληλεπιδράσεις μεταξύ ατόμων. Έχουμε την πεποίθηση ότι η λογοκρισία αυτού του περιεχομένου δεν συνάδει με τη φιλοσοφία μιας υπηρεσίας η οποία βασίζεται στην ελευθερία της έκφρασης.
Ωστόσο, προκειμένου να τηρήσουμε αυτές τις αρχές, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταχρήσεις που απειλούν την ικανότητά μας να παρέχουμε αυτήν την υπηρεσία και την ελευθερία έκφρασης που προάγει. Ως εκ τούτου, υπάρχουν κάποια όρια στο είδος περιεχομένου που μπορεί να φιλοξενηθεί στο Blogger. Τα όρια που έχουμε καθορίσει συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα βελτιώνουν την υπηρεσία στο σύνολό της.
Εάν εντοπίσετε κάποιο ιστολόγιο το οποίο πιστεύετε ότι παραβιάζει τις πολιτικές μας, αναφέρετέ το μέσω του συνδέσμου 'Αναφορά κατάχρησης' που θα βρείτε στο επάνω μέρος του ιστολογίου στο αναπτυσσόμενο μενού 'Περισσότερα'. Εάν ο κάτοχος του ιστολογίου έχει αποκρύψει αυτόν το σύνδεσμο, μπορείτε και πάλι να αναφέρετε την κατάχρηση στο Κέντρο βοήθειας του Blogger.
Όρια περιεχομένου

Οι πολιτικές που εφαρμόζουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαρκή προσφορά μιας θετικής εμπειρίας στους χρήστες μας. Σεβαστείτε αυτές τις οδηγίες. Κατά διαστήματα, ενδέχεται να τροποποιούμε τις πολιτικές περιεχομένου, επομένως θα πρέπει να ανατρέχετε συχνά εδώ. Λάβετε επίσης υπόψη ότι κατά την εφαρμογή των παρακάτω πολιτικών, ενδέχεται να ισχύουν εξαιρέσεις για καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς, ενημερωτικούς ή επιστημονικούς λόγους ή όταν υφίστανται ουσιαστικά οφέλη για το κοινό από τη μη λήψη μέτρων σχετικά με το περιεχόμενο.
Περιεχόμενο για ενηλίκους: Επιτρέπουμε περιεχόμενο για ενηλίκους στο Blogger, συμπεριλαμβανομένων εικόνων ή βίντεο που περιέχουν γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα. Εάν το ιστολόγιό σας περιλαμβάνει περιεχόμενο για ενηλίκους, θα πρέπει να το επισημάνετε ως ιστολόγιο "για ενηλίκους" στις ρυθμίσεις του Blogger. Όταν οι κάτοχοι δεν τοποθετούν την επισήμανση για ενηλίκους, ενδέχεται να το κάνουμε εμείς. Σε όλα τα ιστολόγια που επισημαίνονται ως ιστολόγια "για ενηλίκους" θα εμφανίζεται μια σελίδα προειδοποίησης "περιεχομένου για ενηλίκους". Εάν το ιστολόγιό σας έχει σελίδα προειδοποίησης περιεχομένου, μην επιχειρείτε να την παρακάμψετε ή να την απενεργοποιήσετε καθώς έχει τοποθετηθεί για την προστασία όλων των χρηστών.
Ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις στην πολιτική σχετικά με το περιεχόμενο για ενηλίκους:
 • Μη χρησιμοποιείτε το Blogger ως μέσο για τη δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο για ενηλίκους. Για παράδειγμα, μην δημιουργείτε ιστολόγια που περιέχουν διαφημίσεις ή συνδέσμους προς εμπορικούς ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου.
 • Δεν επιτρέπεται παράνομο σεξουαλικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο ή κειμένου που απεικονίζει ή ενθαρρύνει πράξεις βιασμού, αιμομιξίας, κτηνοβασίας ή νεκροφιλία.
 • Μη δημοσιεύετε ή διανέμετε εικόνες ή βίντεο προσωπικής φύσεως με γυμνό ή ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο χωρίς τη συναίνεση των ατόμων που απεικονίζονται. Εάν κάποιος έχει δημοσιεύσει μια εικόνα ή ένα βίντεο προσωπικής φύσεως στο οποίο απεικονίζεστε και περιέχει γυμνό ή ακατάλληλο σεξουαλικό περιεχόμενο, αναφέρετέ το εδώ.
Ασφάλεια παιδιών: Τηρούμε πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε περιεχόμενο που εκμεταλλεύεται παιδιά. Ακολουθούν ορισμένα σχετικά παραδείγματα:
 • Εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών: Θα τερματίσουμε τους λογαριασμούς των χρηστών εάν διαπιστώσουμε ότι δημοσιεύουν ή διανέμουν εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Επίσης, θα αναφέρουμε αυτούς τους χρήστες στις αστυνομικές αρχές.
 • Παιδοφιλία: Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που ενθαρρύνει ή προωθεί τη σεξουαλική έλξη για παιδιά. Για παράδειγμα, μη δημιουργείτε ιστολόγια με συλλογές εικόνων παιδιών όπου οι εικόνες αυτές ή το κείμενο που τις συνοδεύει υποδηλώνει σεξουαλικό περιεχόμενο και μη δημοσιεύετε περιεχόμενο σεξουαλικής φύσεως με συμμετοχή ανηλίκων.
Ρητορική μίσους: Τα προϊόντα μας αποτελούν πλατφόρμες ελεύθερης έκφρασης. Ωστόσο, δεν υποστηρίζουμε το περιεχόμενο που προωθεί ή συναινεί στη βία εναντίον ατόμων ή ομάδων βάσει φυλής ή εθνικής καταγωγής, θρησκείας, αναπηρίας, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, ιδιότητας βετεράνου ή σεξουαλικού προσανατολισμού/ταυτότητας φύλου ή του οποίου πρωταρχικός στόχος είναι να υποκινήσει μίσος βάσει αυτών των κύριων χαρακτηριστικών. Ενδεχομένως να πρόκειται για ήπια προσπάθεια εξισορρόπησης των διαφορών, αλλά εάν ο κύριος σκοπός είναι η επίθεση ενάντια σε μια προστατευόμενη ομάδα, το περιεχόμενο ξεπερνάει τα όρια.
Ωμό περιεχόμενο: Μη δημοσιεύετε περιεχόμενο απλώς και μόνο επειδή είναι τρομακτικό ή αποκρουστικό. Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη πολιτική παραβιάζεται από συλλογές εικόνων με κοντινές φωτογραφίες πληγών από πυροβολισμούς ή σκηνές ατυχημάτων χωρίς επιπλέον περιγραφή ή σχολιασμό.
Βία: Μην απειλείτε άλλα άτομα στο ιστολόγιό σας. Για παράδειγμα, μη δημοσιεύετε απειλές κατά της ζωής άλλου ατόμου ή ομάδας ατόμων και μη δημοσιεύετε περιεχόμενο που προτρέπει τους αναγνώστες σας να προβούν σε βίαιες ενέργειες εναντίον άλλου ατόμου ή ομάδας ατόμων.
Παρενόχληση: Μην παρενοχλείτε ή εκφοβίζετε άλλα άτομα. Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί το Blogger για παρενόχληση ή εκφοβισμό ενδέχεται να αποκλειστεί οριστικά από τον ιστότοπο, αφού καταργηθεί το προσβλητικό περιεχόμενό του. Επίσης, η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι παράνομη σε πολλά μέρη και ενδέχεται να έχει σημαντικές συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.
Πνευματικά δικαιώματα: Σύμφωνα με την πολιτική μας, ανταποκρινόμαστε σε σαφείς καταγγελίες για φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες πνευματικών δικαιωμάτων μπορείτε να βρείτε εδώ. Επίσης, μην παρέχετε συνδέσμους για ιστότοπους στους οποίους οι αναγνώστες σας μπορούν να προβούν σε μη εξουσιοδοτημένες λήψεις περιεχομένου που ανήκει σε άλλα άτομα.
Προσωπικά και εμπιστευτικά στοιχεία: Δεν πρέπει να δημοσιεύετε τα προσωπικά και εμπιστευτικά στοιχεία άλλων ατόμων. Για παράδειγμα, μη δημοσιεύετε αριθμούς πιστωτικών καρτών άλλων ατόμων, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, μη καταχωρισμένους αριθμούς τηλεφώνου και αριθμούς αδειών οδήγησης. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα στοιχεία που διατίθενται ήδη κάπου άλλου στο διαδίκτυο ή σε δημόσια αρχεία δεν θεωρούνται ιδιωτικά ή εμπιστευτικά, σύμφωνα με τις πολιτικές μας.
Πλαστοπροσωπία: Μην παραπλανάτε ή προκαλείτε σύγχυση στους αναγνώστες, προσποιούμενοι ότι είστε κάποιο άλλο άτομο ή ότι εκπροσωπείτε κάποιον οργανισμό, όταν κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημοσιεύετε παρωδία ή σάτιρα. Αποφύγετε απλώς το περιεχόμενο που ενδέχεται να παραπλανήσει τους αναγνώστες σχετικά με την πραγματική σας ταυτότητα.
Παράνομες δραστηριότητες: Μη χρησιμοποιείτε το Blogger, για να εμπλακείτε σε παράνομες δραστηριότητες ή να προωθήσετε επικίνδυνες και παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μη δημοσιεύετε αναρτήσεις σε κάποιο ιστολόγιο, προτρέποντας τους αναγνώστες να οδηγήσουν μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, μη χρησιμοποιείτε το Blogger για την πώληση ή την προώθηση παράνομων ουσιών. Διαφορετικά, το περιεχόμενό σας ενδέχεται να διαγραφεί. Επίσης, σε σοβαρές περιπτώσεις, όπως εκείνες που σχετίζονται με την κακοποίηση παιδιών, ενδέχεται να σας αναφέρουμε στις αρμόδιες αρχές.
Ελεγχόμενα αγαθά και υπηρεσίες: Μη χρησιμοποιείτε το Blogger για την πώληση ή τη διευκόλυνση της πώλησης ελεγχόμενων αγαθών και υπηρεσιών, όπως αλκοόλ, τυχερών παιχνιδιών, φαρμάκων και μη εγκεκριμένων σκευασμάτων, καπνού, πυροτεχνημάτων, όπλων ή ιατρικών συσκευών.
Ανεπιθύμητο περιεχόμενο: Το ανεπιθύμητο περιεχόμενο λαμβάνει αρκετές μορφές στο Blogger, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στη διαγραφή του λογαριασμού ή του ιστολογίου σας. Ορισμένα παραδείγματα είναι τα εξής: Δημιουργία ιστολογίων που έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας ή να τον μετακινήσουν στις πρώτες θέσεις των καταχωρίσεων αναζήτησης, δημοσίευση σχολίων σε ιστολόγια άλλων ατόμων, αποκλειστικά για την προώθηση του ιστότοπου ή του προϊόντος σας και χρήση υπάρχοντος περιεχομένου από άλλες πηγές με κύριο σκοπό τη δημιουργία εσόδων ή την αποκόμιση προσωπικού οφέλους.
Κακόβουλα προγράμματα (malware) και ιοί: Μη δημιουργείτε ιστολόγια που μεταδίδουν ιούς, εμφανίζουν αναδυόμενα μηνύματα, επιχειρούν να εγκαταστήσουν λογισμικό χωρίς τη συναίνεση των αναγνωστών ή επηρεάζουν με άλλο τρόπο τους αναγνώστες με κακόβουλο κώδικα. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρά στο Blogger.

Επιβολή πολιτική περιεχομένου του Blogger

Αναφέρετε ενδεχόμενες παραβιάσεις της πολιτικής μας μέσω του συνδέσμου 'Αναφορά κατάχρησης' που θα βρείτε στο επάνω μέρος του ιστολογίου στο αναπτυσσόμενο μενού 'Περισσότερα' ή κάνοντας κλικ εδώ.
Η ομάδα μας εξετάζει επισημάνσεις χρηστών για παραβιάσεις πολιτικής. Εάν το ιστολόγιο δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας, δεν θα λαμβάνουμε μέτρα ως προς το ιστολόγιο ή εναντίον του κατόχου του ιστολογίου. Εάν διαπιστώσουμε ότι ένα ιστολόγιο παραβιάζει τις πολιτικές περιεχομένου μας, θα λαμβάνουμε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα μέτρα ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης:
 • Εμφάνιση σελίδας προειδοποίησης 'περιεχομένου για ενήλικες' πριν από το άνοιγμα του ιστολογίου
 • Εμφάνιση σελίδας προειδοποίησης πριν από το άνοιγμα του ιστολογίου με δυνατότητα πρόσβασης στο περιεχόμενο μόνο από το συντάκτη του ιστολογίου
 • Διαγραφή του προσβλητικού περιεχομένου, της ανάρτησης ιστολογίου ή του ιστολογίου
 • Απενεργοποίηση της πρόσβασης του συντάκτη στο λογαριασμό του στο Blogger
 • Απενεργοποίηση της πρόσβασης του συντάκτη στο λογαριασμό του στο Google
 • Αναφορά του χρήστη στις αρμόδιες αρχές
Ενδέχεται επίσης να λάβουμε τα παραπάνω μέτρα εάν ανακαλύψουμε ότι ένας χρήστης έχει δημιουργήσει πολλά ιστολόγια με σκοπό να αποφύγει τις πολιτικές μας ή να εμπλακεί σε επαναλαμβανόμενη καταχρηστική συμπεριφορά. Εάν κάποιο ιστολόγιό σας έχει απενεργοποιηθεί, μην δημιουργείτε ένα άλλο ιστολόγιο στη θέση του το οποίο εμπλέκεται σε παρόμοιες δραστηριότητες.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: https://www.blogger.com/content.g?hl=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Όλες οι Σελίδες/Άρθρα Του Μπλογκ