Με Μαντίλα Ή Χωρίς; + Το Παράλογο/Matrix Του Ρομαντισμού Μέρος ΄Β + ΔΩΡΟ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

Άφησα έναν φίλο μου να γράψει δυο κουβέντες επί του θέματος πριν τοποθετηθώ εγώ. 

Σε μια πολιτισμένη κοινωνία αποδέχεσαι τον άλλον όπως είναι. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να μιλάμε για πολιτισμό όταν επιβάλλεται οι γυναίκες να φοράνε μαντίλα εξ ονόματος της θρησκείας. Και από πότε οι θρησκείες έχουν πολιτισμό και δεν το ξέρουμε. Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ισχυρίζεται κανείς ότι κάποιες γυναίκες δεν με ενδιαφέρει σε ποια χώρα φοράνε μαντίλα επειδή το θέλουν ή για λόγους πολιτισμού. Και για να το πάμε και λίγο παραπέρα αυτό που ανέκαθεν επιδίωκαν οι θρησκείες ήταν και είναι να ελέγξουν την ελεύθερη σεξουαλική έκφραση. Με αποτέλεσμα να δυναμώνουν αυτό το οποίο πολεμούν και αυτό είναι νόμος για όλα τα πράγματα. Δεν νομίζω επίσης ότι κριτήριο σεβασμού για έναν άνδρα προς μια γυναίκα θα σταθεί το αν αυτή φορά μαντίλα ή όχι για να μην χάσουμε και τελείως τα λογικά μας τώρα ή ότι μια γυναίκα δείχνει ασέβεια προς τα Θεία γιατί αν ο Θεός την δει αμαντίλωτη θα κοκκινίσει από ντροπή (ο Θεός).Και μην ξεχνούμε ότι ο νούμερο ένα παράγοντας στον οποίο στηρίζονται όλες οι δογματικές εκδηλώσεις των Θρησκειών (και όχι η κάθε Θρησκεία σε αυτό που κατ' ουσία θέλει να αναδείξει για να μην είμαστε απόλυτοι και αφοριστικοί) είναι ο φόβος. Δεν έχουμε όμως δικαίωμα να επιβάλλουμε στους άλλους τι θα φορέσουν έστω και αν τους το επιβάλλεται από άλλους είναι σαν να αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη κάποιου άλλου για τον εαυτό του, περισσότερο κακό του κάνεις παρά καλό. Η κόντρα φέρνει κόντρα. Και σίγουρα με απαγορεύσεις δεν λύνεις το πρόβλημα, το κουκουλώνεις.
Eίσαι αυτό που σου επιβάλλει η θρησκεία σου. Κάθε άνθρωπος είναι ο τέλειος καθρέφτης της θρησκείας την οποία πιστεύει και εκεί βρίσκεται η αποτυχία των θρησκειών γιατί αντί να καταφέρει να αναδείξει τον άνθρωπο τον έχει φέρει στα μέτρα της τον έχει εκφοβίσει και περιορίσει διότι οι θρησκείες θέλουν "πρόβατα" και όχι άτομα.
Σαφώς υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος όπου γυναίκες ''γδύνονται'' γιατί έτσι επιτάσσουν τα δυτικά κοινωνικά πρότυπα. Αυτό βέβαια δεν ενέχει κάποιο είδος τιμωρίας ή καταπίεσης αλλά σαφώς αποτελεί έναν έμμεσο τρόπο χειραγώγησης ενός ανδροκρατούμενου ακόμα (κακά τα ψέματα) κόσμου. Η γυναίκα σήμερα κυριολεκτικά έχει χαθεί όχι στην μετάφραση αλλά στο ντύσιμο. Ενώ ο άντρας βολεύεται με δυο ρούχα το ντύσιμο της γυναίκας έχει γίνει τόσο περίπλοκο και εξειδικευμένο που πραγματικά δεν ξέρει τι να φορέσει χώρια ότι ότι και αν φορέσει δεν γλιτώνει τον κρυφό αντρικό σεξισμό. Μπορεί να αντισταθεί;

Kαι τώρα η σκυτάλη στον Αβατάρα που μιλάει πάντα την γλώσσα της αντικειμενικής αλήθειας και διαλύει τους γυάλινους πύργους των ανθρώπων.
Είπες και κάτι σωστό στο τέλος το ζήτημα φίλε μου δεν είναι αν μπορεί να αντισταθεί ή όχι - ας βάλουμε το θέμα στη σωστή του βάση. H γυναίκα ντύνεται ωραία, βάφεται, περιποιείται τον εαυτό της κτλ. Γιατί; Γιατί θέλει να είναι θελκτική προς όλους, δεν έχει σημασία αν γαμιέται μόνιμα με έναν άνδρα ή με πολλούς, μην κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα, η ουσία είναι είναι ότι θέλει να είναι και να αισθάνεται γαμήσιμη. Και γιατί θέλει να αισθάνεται γαμήσιμη; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί εμείς οι άνθρωποι είμαστε λίγο πιο έξυπνοι από τα ζώα και επειδή είμαστε λίγο πιο έξυπνοι από τα ζώα κάνουμε επιλογές και επειδή κάνουμε επιλογές αυξάνεται και ο μεταξύ μας ανταγωνισμός, συνειδητά ή ασυνείδητα. "Ο άνδρας γουστάρει μεγαλύτερο πούτσο και μπράτσα και η γυναίκα ομορφότερο μουνί και βυζιά". Εύκολα καταλαβαίνουμε αγαπητοί συνάδελφοι ότι η δυνατότητα επιλογής αυτό δηλαδή που υποτίθεται πως μας διαχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα δεν είναι δα και κάτι τόσο σπουδαίο. Η επιλογή δεν είναι παρά μια καμουφλαρισμένη εκδήλωση ρομαντισμού (στην καλύτερη). Δεν γαμάω, δεν αναπαράγομαι, γιατί έχοντας ως σημεία αναφοράς το γαμήσι και την αναπαραγωγή αναζητώ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ κάτι ανώτερο από αυτά. Πούτσες μπλε ρομαντικές.
Δεν λέω καλά κάνουν οι γυναίκες και διεκδικούν ίσα δικαιώματα, δεν υπάρχει ανώτερο φύλο ή φυλή, ούτε apriori συγκεκριμένοι ρόλοι, αυτά είναι παραμύθια του συστήματος. Το να μιλάμε όμως για φεμινισμό ως αντίβαρο στην επιβίωση είναι τουλάχιστον ανόητο διότι δεν υπάρχει ''καθαρός'' αντικειμενικός φεμινισμός.
Οι γυναίκες ''ντουφέκια'' αποτελούν μια στρέβλωση της στρέβλωσης και αυτό που στην πραγματικότητα προωθούν είναι ο λεσβιακός έρωτας, η πουστιά και η ομοφυλοφιλία με κάθε σεβασμό και αποδοχή (λέμε τι συμβαίνει).
Από την άλλη μεριά οι άνδρες μαλακίζονται και αυτοί με άσΧημο τρόπο γιατί περιμένουν από τις γυναίκες να είναι θελκτικές και ελκυστικές με αποτέλεσμα (οι άνδρες) να γαμιούνται ανάποδα. Να σας δώσω ένα πολύ κοινό παράδειγμα. Είναι πασίγνωστο το φαινόμενο η γυναίκα να διώχνει τον άνδρα (χειριστικά) για να το παίξει δύσκολη και ο άνδρας ανεγκέφαλα να επιμένει και η γυναίκα παθητικά να υποκύπτει γιατί αν της γαμήσεις το μυαλό όλο το αξιακό της σύστημα πάει περίπατο... ''Το μουνί σέρνει καράβια'' λέει η λαϊκή σοφία ή μήπως σέρνεται και αυτό; Σχέσεις λοιπόν που διαιωνίζουν τέτοια πρότυπα συμπεριφοράς δεν προάγουν το ανθρώπινο είδος αλλά το γαμάνε αρχίζοντας από το τελευταίο τσάκρα σαν τις ρομαντικές προπαγάνδες που ανακυκλώνουν οι ταινίες και τα βιβλία γλυκερίνης.

Aγαπημένε μου φίλε Αβατάρα με συμπλήρωσες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν μου επιτρέπεις μόνο δυο λόγια ορμώμενος από την τοποθέτηση σου.
Μην ξεχνούμε ότι προπολεμικά αλλά και μεταπολεμικά (αναφέρομαι στους δύο Παγκόσμιους πολέμους που συγκλόνισαν όσο τίποτα άλλο τον κόσμο μας) ολόκληρη η βιομηχανική επανάσταση, οι προπαγανδιστικές διαφημιστικές καμπάνιες με την εφεύρεση της τηλεόρασης, το ρεύμα της coca cola, ο πρωινός καφές, η σοκολάτα, τα διαμάντια και ο χρυσός τα οποία προήλθαν από ματωμένα εργατικά χέρια αποτελούν κατάλοιπα του κινήματος του Ρομαντισμού ο οποίος μέσω της ευπρέπειας της ευζωίας και του απόλυτου ορθολογισμού (ως παρενέργειες) εθελοτυφλεί μπροστά στην ''γύμνια'' του ανθρώπου απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Θα λέγαμε πως η σκυτάλη του Προπατορικού Αμαρτήματος μέσω του εκφοβισμού μετακύλησε από την Θρησκεία στο Κράτος.

Αβατάρας

Αδερφέ με έπιασε ναυτία ξαφνικά πάτα φρένο γιατί αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό θα τινάξουμε το μπλογκ στον αέρα. Λοιπόν εγώ πιστεύω ότι για να αλλάξει αυτός ο κόσμος η γυναίκα πρέπει να μάθει να δίνει λίγο περισσότερο κώλο.

Φίλος

Καλέ μου φίλε είσαι αδιόρθωτος αλλά σε αγαπώ όπως είσαι.

Αβατάρας


Ξέρεις περνάω μια μεγάλη φάση τον τελευταίο καιρό...δεν μπορώ να αποφασίσω αν μ' αρέσει περισσότερο η μπύρα ή το κρασί αλλά σαν να κλίνω προς την μπύρα προς το παρόν.

Φίλος
Τσάι με βότανα και αγκαλιά με την κοπέλα μου να βλέπουμε ρομαντικές ταινίες. Δεν υπάρχει καλύτερο.

Αβατάρας
Που σε βρήκα. Λοιπόν η επόμενη ανάρτηση θα έχει τσόντα γιατί με αυτά που λες θα χάσω την πελατεία μου εδώ στο blog - δεν επένδυσα εγώ μήνες με το να παίζω το πουλί μου για το τίποτα. Θύμισέ μου να μην σε ξαναφωνάξω. Ξέχασες όμως φίλε μου το σημαντικότερο το οποίο έχει άμεση σχέση με το θέμα που συζητάμε......................................................................................................................................................................................................................................................
......................................................................................

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Όλες οι Σελίδες/Άρθρα Του Μπλογκ