Πορνό και Κοινωνία - Πάρτε Ποπ Κορν και διαβάστε

Με λίγα λόγια...απλά λόγια...άλλο ένα θέμα για το πορνό...Κατατοπιστείτε στις σελίδες/τίτλους του blog για τα προηγούμενα θέματα....
Μας αρέσει να παρακολουθούμε πορνό. Σχεδόν όλοι αν όχι όλοι έχουμε παρακολουθήσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας τσόντα. Άλλοι έχουν μια κούτα dvd σπίτι τους άλλοι συλλέγουν πορνοπεριοδικά, άλλοι διαβάζουν ερωτικές ιστορίες, άλλοι αποθηκεύουν αγαπημένες φωτογραφίες στον υπολογιστή τους (για τις δύσκολες ώρες) και άλλοι εκφράζονται με ένα blog.
Είτε είμαστε μόνοι μας είτε έχουμε σχέση ή είμαστε παντρεμένοι γυναίκες και άνδρες παρακολουθούμε πορνό. Άλλοι περιστασιακά, άλλοι αραιά και που, άλλοι συχνά. Άλλοι καθόλου. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν.
Η αλόγιστη θέαση πορνογραφικού περιεχόμενου σαφώς μπορεί να προκαλέσει μια απευαισθητοποίηση, εξάρτηση, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε συναισθηματική σύγχυση και ψυχολογική απομόνωση..
Κάνοντας την δική μου έρευνα για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι πορνοβιομηχανίες σήμερα, για το αν εκμεταλλεύονται κυρίως τις γυναίκες έχω να πω τα εξής.
Μέσα από όλα αυτά που διάβασα σε άρθρα σε ιστοσελίδες, σε ξένα forum, κτλ παρατήρησα πολλές αντικρουόμενες απόψεις υπέρ ή κατά. Μάλιστα εύκολα μπορούν οι δύο πλευρές να αντιπαρατίθενται για αιώνες χωρίς τελικά να καταλήξουν πουθενά.
Λοιπόν, υπάρχει εκμετάλλευση κυρίως των γυναικών στο χώρο της πορνοβιομηχανίας; Φυσικά και υπάρχει, μόνος ένας ανόητος θα το αρνιόταν. Αλλά εργασιακή εκμετάλλευση υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο, από την πιο μικρή μέχρι και την πιο απειλητική για την ζωή ενός ατόμου. Τα γνωρίζουμε δεν τα γνωρίζουμε; Εκτός και αν θεωρήσουμε αυθαίρετα ότι οι πορνοταινίες δεν είναι εργασία. Πληρώνονται όμως και πολλές αν όχι οι περισσότερες το κάνουν με την θέληση τους. Και δεν μπορεί όλες αυτές να είναι ελαφρόμυαλες ή χαζές. Αν εσείς έχετε μείνει στις ταινίες του '60 να μας το πείτε για να ξέρουμε. Γιατί «λυσσάρες» πορνοστάρ υπάρχουν πολλές εκτός και αν είναι τόσο καλοί ηθοποιοί που προσποιούνται ακόμη και την «εκσπερμάτωση από τον κόλπο τους.
Πολλές από τις γυναίκες που μετέχουν σε αυτού του είδους τις ταινίες έχουν κακοποιηθεί όταν παιδιά; Προφανώς ναι. Είναι όμως όλες κακοποιημένες; Και έπειτα τι σημαίνει αυτό ότι δεν μπορούν να έχουν μια αυτοκυριαρχία; ή ότι παραμένουν μια ζωή θύματα;
Κάνουν χρήση ναρκωτικών πολλοί συμμετέχοντες; Προφανώς. Αλλά ναρκωτικά δεν παίρνουν μόνο αυτοί που γυρίζουν ταινίες πορνό.
Λοιπόν, κάνοντας την έρευνα μου κατέληξα σε μια 20χρονη φοιτήτρια στο εξωτερικό η οποία για να ξεπληρώσει το πανεπιστήμιο έγινε πορνοστάρ και ήταν πολύ ικανοποιημένη για αυτό (χαρούμενη δεν το λες). Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει παραθέτω σχετικούς συνδέσμους: http://www.rollingstone.com/culture/news/the-blue-devil-in-miss-belle-knox-meet-duke-porn-star-miriam-weeks-20140423 ,

https://www.youtube.com/watch?v=eM5up7MTzak

http://www.huffingtonpost.com/2014/03/18/duke-porn-star-piers-morgan_n_4987897.html

Γιατί δεν κρίνουμε το σύστημα που ωθεί εντός ή εκτός εισαγωγικών έναν άνθρωπο (άνδρα ή γυναίκα) να βγάζει χρήματα πουλώντας το κορμί του και στιγματίζουμε έναν άνθρωπο για την απόφαση του αυτή; Εσείς κυκλοφορείτε με πετραχήλια και θυμιάματα έξω; Γιατί δεν λέμε ότι η κοπέλα είχε πολύ ανάγκη να σπουδάσει για να φτιάξει αργότερα το μέλλον της και λόγω μιας σεξουαλικής ιδιαιτερότητας εκμεταλλεύτηκε το άθλιο σύστημα για να τα βγάλει πέρα; Σου είπε κανείς να την παντρευτείς;
Είναι εύκολο να τα βάζουμε όλα σε «κουτάκια» καλό και κακό, ηθικό και ανήθικο και να διαιωνίζουμε το όποιο πρόβλημα αντί να το βγάζουμε στην επιφάνεια. Λες και οι πορνοβιομηχανίες και το πορνό δεν είναι γέννημα θρέμμα των κοινωνιών μας, των ίδιων μας αλλά κάτι ξεχωριστό. Λες και τα ναρκωτικά, οι πόλεμοι, η βία, ο ρατσισμός, τα ψυχολογικά προβλήματα, και τόσα άλλα που δεν δίνουμε σημασία είναι κάτι ξεχωριστό από εμάς. Μα τι υποκρισία.
Αυτή ακριβώς η ψυχολογική υποκρισία είναι που διαιωνίζει μια προβληματική κατάσταση καθώς την ωθεί στο περιθώριο, την καταπιέζει δημιουργώντας ενοχικά συμπλέγματα αντί να την μετουσιώνει και να την απομυθοποιεί.
Γιατί ασχολούμαστε αρνητικά σαν μανιακοί και μανιακές λες και εμείς έχουμε πιει από το Άγιο Δισκοπότηρο με το πως διαθέτει κανείς το σώμα του; Πώς θα ρίξουμε φως στα σκοτεινά σημεία ενός πράγματος αν δεν προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε από τα μέσα; Με αφορισμούς κανένα «τέρας» δεν νικήθηκε.
Αντί λοιπόν να βάλουμε κατά των πορνοβιομηχανιών γιατί δεν λέμε ότι και αυτός είναι ένας τρόπος για να ζήσει κανείς (προσωρινά έστω) τόσο ηθικοί είμαστε εμείς; Γιατί δεν βλέπουμε ότι οι κοινωνίες, οι κυβερνήσεις, το κράτος, είναι μέρος αυτού του προβλήματος; γιατί όλα είναι σε συνάφεια, όλα είναι αλληλένδετα.
Δεν καταλαβαίνουμε ότι ζούμε μέσα σε ένα matrix: Δεν λέμε ότι η αυτού του είδους η γύμνια είναι κάτι το θεάρεστο αλλά γιατί δεν το αποδεχόμαστε ως μέρος της πραγματικότητας για να αλλάξουμε όσα εγκλήματα γίνονται εντός ή εκτός σκηνής; Δεν βλέπω να κάνει κανείς κάτι για αυτό. Το μόνο με το οποίο ασχολούμαστε είναι τα στατιστικά στοιχεία.
Το σεξ, το πορνό, είναι πια μέρος της κοινωνίας, τι κάνουμε για αυτό; πως το φωτίζουμε; Εκεί είναι το θέμα. Τα υπόλοιπα είναι αμπελοφιλοσοφίες, «ιεροκηρύγματα» και κυνήγι μαγισσών.
Που είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Γιατί τα κανάλια, οι πολιτικοί και οι εφημερίδες δεν λένε τίποτα για αυτά; Γιατί τους συμφέρει η σιωπή, γιατί όλοι είναι μέρος του συστήματος. Γιατί κανείς δεν κάνει κάτι για τους ανηλίκους που εξωθούνται στην πορνεία ανά τον κόσμο; «Γιατί κανείς δεν βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο;». Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα.
«Τα ρέστα μου». «Τα βλέπει κανείς»;.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Όλες οι Σελίδες/Άρθρα Του Μπλογκ