Προσπαθώντας να Κατανοήσω τι είναι το Blogging - Υστερόγραφα εις εαυτόν/Αφηρημένα

1. Υπάρχουν φορές που σχολιάζω σε ένα blog εστιάζοντας σε κάτι συγκεκριμένο έχοντας πριν διαβάσει το άρθρο.
Υπάρχουν φορές που ενώ έχω διαβάσει το άρθρο σχολιάζω με άσχετο τρόπο.
Υπάρχουν φορές που έχω διαβάσει το άρθρο αλλά μπορεί να σχολιάσω την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα.
Υπάρχουν φορές που ενώ έχω σχολιάσει μπορεί να διαβάσω το άρθρο την επομένη ή μεθεπόμενη ημέρα.

2. Γράφοντας κάτι χιουμοριστικό, κάτι πνευματώδες, μια σαχλαμάρα, μια βωμολοχία, σε ένα κατά τα άλλα σοβαρό θέμα παίρνεις λίγο λιγότερο στα σοβαρά τον εαυτό σου και εν πάση περιπτώσει δείχνει ότι δεν ταυτίζεσαι απόλυτα με αυτό, το «μολύνεις» τρόπον τινά. Δεν ξέρω αν τον ίδιο ρόλο παίζουν τα γκράφιτι ή ο ραδιοφωνικός παραγωγός που παρεμβαίνει στην διάρκεια ενός μουσικού κομματιού.

3. Όσο περνάει ο καιρός πείθομαι όλο και περισσότερο ότι η εξωστρέφεια είναι η κύρια νόσος του σημερινού πολιτισμού και ότι στην πραγματικότητα η εσωστρέφεια είναι το δύσκολο κομμάτι και όχι η εξωστρέφεια. Τώρα αυτό τι σχέση έχει με εμένα και το blogging δεν ξέρω, απλά μου ήρθε σαν μύξα που πετάγεται. Ίσως  γιατί ο προφορικός λόγος είναι ένας ήχος που βγαίνει και χάνεται ενώ ο γραπτός μένει(;) είναι πιο προσωπικός και ταυτόχρονα πιο αδιάφορος, πιο «μηδενικός».

4. Είτε στον έξω κόσμο είτε σε έναν περιφραγμένο blog κόσμο οι άνθρωποι διαρκώς κρίνουμε ο ένας τον άλλον γιατί κανένας δεν ταιριάζει απόλυτα με κανέναν και αυτό δεν είναι κακό αλλά είναι κάτι φυσιολογικό. Το ερώτημα είναι πότε θα πάψουμε να το μεγαλοποιούμε.

5. Φαντάζεστε να κάναμε πράξη όλα όσα σκεφτόμαστε; ή θα είχαμε αλληλοσκοτωθεί ή θα προέκυπτε ένα ολότελα νέο είδους ανθρώπου.

6. Σοβαρές λέξεις.

7. Αστείες λέξεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Όλες οι Σελίδες/Άρθρα Του Μπλογκ