Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

''The OA'': Ανάλυση Σειράς

Το ένα και μοναδικό της πλάκας review (στη βαρβαρική) ταινίας που είχα κάνει ήταν για το τυχάρπαστο "Crank" 2 High Voltage και ήταν αυτές οι 5 και 2/10 σειρές
Πρόσφατα είδα αυτην την Cult ταινία "Crank" 2 High Voltage με τον πoλλά βαρύ Jason Statham. Παρεμπιπτόντως δεν έχω δει το 1. Συνήθως δεν βλέπω cult και οι τρόμου με αγριεύουν αν και βλέπω μια στο τόσο. Η ταινία έχει αμείωτη ένταση με πολύ γρήγορες εναλλαγές σκηνών πράγμα που σε κρατάει προσηλωμένο στην οθόνη. Αλλά βρε παιδί μου αυτές τις σκηνές με τα σπληνάντερα και τα splatter τι της θέλουν;
Μετά αρχίζω και λέω τα δικά μου που τώρα που τα ξαναδιάβασα ήταν γαμάτα αν και κανείς δεν μου είχε κάνει σχόλιο..ήταν και νέο το μπλογκ μου. Από τότε που έγραψα σε αυτές τις πέντε σειρές αυτά τα αίσχη για τις ταινίες τρόμου ο Λάθος Ταινίας προκατειλλημένος ακόμη με κοιτάζει με μισό μάτι. Εγώ όμως του κάνω έκκληση: Λάθος Ταινία έλα να ενώσουμε τα πουτσοκέφαλά μας.
Και πάμε στο 2ο review όχι ταινίας αλλά σειράς.
Σε αυτό το έντονα μεταφυσικό-ψυχολογικό θρίλερ τολμώ να πω πως το ''The OA'' είναι μια σειρά 8 επεισοδίων χωρίς προηγούμενο στο είδος της. Να την κατεβάσετε όπωςκαιδήποτε. Η Prairie/OA είναι το κεντρικό πρόσωπο της σειράς ή αλλιώς ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Είναι ο θηλυκός Χριστός που αναζητεί 5 ''μαθητές'' για να πετύχει τον σκοπό της. Ήδη λοιπόν εδώ μπορούμε να διακρίνουμε μια «υποτίμηση»(;) της γυναίκας καθώς αυτή εφελκύεται από τον εγωκεντρικό της σκοπό. Γίνεται λοιπόν ένα παράξενο πάντρεμα μεταξύ ανθρώπινων επιθυμιών και ανώτερων πνευματικών χαρισμάτων. Η Prairie από μικρή ηλικία είναι ευάλωτη στα παθήματα και ακριβώς αυτά είναι που την βοηθούν να αποκαλύψει την ''ανώτερή'' της φύση ακολουθώντας το προδιαγεγραμμένο πεπρωμένο της. Δεν μεσολαβεί κάποιο στάδιο μύησης γιατί είναι εκ των προτέρων η εκλεκτή. Μεγαλώνοντας ολίγον πειραγμένη και πρόδηλα ανέραστη εν αγνοία της μετατρέπεται σε θύμα και θυσιάζεται πριν την τελική της επιφοίτηση. Τελικά η αλήθεια μπερδεύεται με το ψέμα.
Δεν ήθελα να αποκαλύψω κάτι γι΄ αυτό και δεν έγραψα περισσότερα αλλά η σειρά είναι 3 φορές καλύτερη από τον προϊδεασμό της ανάλυσης που μόλις έκανα.
Θεωρίες συνωμοσίας λένε ότι το όνομα ΟΑ προέρχεται από το απόκρυφο τάγμα Ordo Astri.
Enjoy!

Όλες οι Σελίδες/Άρθρα Του Μπλογκ