Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ: ΣΑΜΠΡΙΝΑ ΝΤΑΚΟΣ Vs ΑΒΑΤΑΡΑΣ (διαβάζεται καλύτερα μετά τα μεσάνυχτα)

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στον Πρόεδρο (που ξέρει τα πάντα για όλους και για όλα) ο οποίος αυτόν τον καιρό είναι εξαιρετικά πολυάσχολος και δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με το blog του. Να τον θυμόμαστε τον Πρόεδρο γιατί του αρέσει πολύ.


Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι αυτή είναι μια ανάρτηση μόνο για άντρες. Δεν είναι όμως.


Ο Homo Sapiens λοιπόν χρησιμοποιεί το σεξ για νιώσει μια δυνατή συγκίνηση (λέμε πως συμπεριφέρονται πολλοί άνθρωποι αν όχι οι περισσότεροι) και η μεγαλύτερη συγκίνηση είναι το σεξ. Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα; σεξ, λένε οι άνθρωποι. Είναι όμως; ή είναι κατά περίσταση; Τώρα θυμήθηκα και τον φίλο μου τον Χωστήρα που είχε κάνει μια ανάρτηση στο fb (εμένα θα με βρείτε ως Μερκούριο αν για κάποιο λόγο θέλετε να με τιμωρήσετε στέλνοντάς μου ιό) για τον ασυμβίβαστο ήρωα που αντιστέκεται όταν μια κάργια του την πέφτει. Η αντίσταση είναι εξέλιξη και ένα από τα πράγματα που μας διαχωρίζουν από τα ζωάκια διότι ως άνθρωποι έχουμε μεγαλύτερο εύρος εσωτερικής ελευθερίας άσχετα αν την βάζουμε σε δράση ή όχι ή αν την τιθασεύουμε. Για να το προχωρήσουμε εμείς οι άντρες για παράδειγμα καυλώνουμε και ερεθιζόμαστε στην θέα μια ωραίας γυναίκας, αλλά ένας άντρας που βλέπει πέρα από τον πουτσοκέφαλό του θέλει η γυναίκα του να είναι και έξυπνη και αυτό είναι εξέλιξη. Αντίστοιχα πράγματα μπορεί να ισχύουν και για τις γυναίκες (αλλά έχουμε πει τόσα πολλά γι' αυτές μην το κάνουμε και τώρα).
Εξέλιξη είναι το πάντρεμα της λογικής με το ένστικτο. Αν αφήσουμε κάποιο από τα δύο να ξεχειλίσει τότε έχουμε παρενέργειες όπως ναρκομανία, σχιζοφρένεια, σεξομανία, βιασμούς, σαδισμούς κτλ. Αν βρίσκονται σε αδράνεια έχουμε βαρεμάρα, ματαιότητα και υπαρξιακά άγχη. Αν συγκρούονται αυτά τα δύο τότε έχουμε εξέλιξη (έστω επίπονη). Αν όμως πω ότι τα ξέρω όλα γκρεμίζω τις γέφυρες που προσπαθώ να χτίσω. 

Ο πόλεμος τι είναι; Ο πόλεμος είναι η εκτόνωση μια καταπιεσμένης σεξουαλικής ενέργειας. Όταν απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλο θέλουμε ασυνείδητα να ανοίξουμε πόλεμο μεταξύ μας για να βρεθούμε πιο κοντά. Το μπούλινγκ στο σχολείο είναι ακριβώς αυτό το πράγμα. Είναι καλό να συμβαίνει; όχι. Μπορεί να υπάρξει εξέλιξη μέσα από αυτό; ναι. Μαθαίνω ότι δεν χρειάζεται να τσακωθώ με τον άλλο (για να νιώσω ότι αξίζω) για να τον κάνω φίλο μου, μαθαίνω να επικοινωνώ και όπως είπαμε μέσα από την σύγκρουση διευρύνεται κατά παράδοξο τρόπο η συνείδησή μας. Ας οραματιστούμε τώρα έναν άντρα της φαντασίας μας, κοινωνιολόγος στο επάγγελμα (μην ενθουσιάζεστε γυναίκες δεν μιλώ για μένα) ο οποίος πέρα από το άψογο παρουσιαστικό του είναι και απίστευτα ευγενικός και όταν σου απευθύνεται, ο λόγος του αποπνέει μια ζεστασιά. Αυτός λοιπόν ο άντρας το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα σεξουαλικό ζώο. Κάνει άγριο deep throat (όχι στην αλλά) με την γυναίκα του, χώνει το καυλί του μέσα στον κώλο της και καμια φορά χύνει και μέσα και του αρέσουν τα παιχνίδια ρόλων.

Δεν λέμε ότι κάνει κάτι ανήθικο, λέμε ότι ο συνεσταλμένος αυτός άντρας στο κρεβάτι μεταμορφώνεται σε σεξουαλικό ζώο. Το ίδιο προφανώς ισχύει και για την γυναίκα του. Σε πρώτη φάση το ζευγάρι βρίσκει μια διαφυγή στο σεξ, μια ελευθερία. 

Όμως όταν το σεξ δεν έχει συναίσθημα και δεν σε απογειώνει, όταν δεν είναι υπερβατική ένωση αλλά μόνο ζωώδες τότε κάτι χάνεται. Αλλά για να ξαναβρεθεί πρέπει ο ανθρωπάκος να αρχίσει να ισορροπεί μέσα του. Πώς; Μαλάκες μου δεν θα το αναλύσουμε τώρα εδώ πέρα (καλύτερα να έκανα εμετό).

Οι γυναίκες από την ''φύση'' τους είναι παθητικές. Γι' αυτό και σαγηνεύονται από κυριαρχικούς άντρες και αντίστροφα.


Αυτό θα μπορούσε να συμβαδίζει και με την πλατωνική θεωρία που λέει ότι ο άντρας και η γυναίκα στην αρχή ήταν ένα πλάσμα ερμαφρόδιτο και κάποια στιγμή διαχωρίστηκαν. Προφανώς για εξελικτικούς λόγους. Και από τότε που χωριστήκαμε προσπαθούμε να γίνουμε ξανά ένα.


Ο άντρας έχει το θηλυκό μέσα του και η γυναίκα έχει το αρσενικό μέσα της. Μήπως το σεξ είναι ένα είδος ''αυτισμού''; Τολμηρή θέση;


Όλες οι Σελίδες/Άρθρα Του Μπλογκ